Lean Supply Chain השינוי התרבותי

עולם ה Lean ועקרונותיו מוכר לעוסקים בעולמות התפעול ומיושם בשיטות וברמות עומק שונות בארגונים. במרבית המקרים מבוצע פרויקט ממוקד לצמצום עלויות והתייעלות. הרבה פעמים כאשר הושגה התייעלות, נחווה לאחר תקופה של מספר חודשים תופעת bounce back של כ 50%-80% מהשיפור שהושג. כיצד אם כן מייצרים שיפור בר קיימא ומתמשך? האם זה אפשרי?
תפיסת ה – Lean כשינוי תרבותי בארגון מבטיחה שהתהליך לא יסתיים רק בשיפור חד פעמי. לפי שיטה זאת כל עובד מהמניין בשרשרת האספקה, שותף לעשיה לטווח קצר ולטווח ארוך. באופן זה העובדים לומדים לחשוב בשני מישורים:

  • מה אני צריך לעשות היום כדי לעמוד בתפוקות הסטנדרטיות שלי
  • מה אני צריך לעשות כדי לשפר דברים בעסק

כשהעובדים שותפים לעשייה ברמה היומיומית, השיפור המובטח הוא משמעותי וגדול הרבה יותר. על מנת שהטמעה של Lean תצליח לאורך זמן יש להטמיעה לרוחב הארגון. הרבה פעמים ארגונים מבצעים פרויקטים ממוקדים בתחום מסוים, קווי היצור, יחידות שירות וכד'. האתגר להרחיב את ההטמעה לכלל הארגון הוא המפתח למעבר בין פרויקט התייעלות לתרבות של שיפור מתמשך. 7I’s מתמחה ביצירת תרבות Lean לרוחב כל שרשרת האספקה, בייצור, במחסנים, בהפצה, במטה, במערכי המכירות והשירות. מלבד צמצום Lead Time, הורדת עלויות ושיפור איכות, חשיבה במושגי Lean תביא גם ליציבות והורדה בשונות בתהליכי העבודה ובתפוקות של החברה. חמישה עקרונות מובילים ליישום תרבות Lean לרוחב שרשרת האספקה:

1. היה קרוב ללקוח ושקף את צרכיו

הבן באמת את אופיין הצריכה של הלקוחות: באיזו כמות, באיזו תדירות ובאילו מחירים. כך תוכל לייצר/לשווק/להפיץ את המוצר על פי דרישת הלקוח בפועל, על פי "פעימות הלב" שלו. בעשותך כך, אתה מפחית את ייצור היתר ואיתו את היא נדרשת לשלם עליהם, להעביר אותם, לאחסן אותם ולספור אותם , דבר היוצר בזבוז בשרשרת האספקה של החברה.

2. צור Velocity

הקטן Lead Time והגדל מהירות לאורך שרשרת האספקה. התמקד בזרימה ואיך לייצר תנועה לאורך התהליך. מטרה זו מושגת על ידי העברת נפחים נמוכים יותר בתדירות גבוהה יותר. לדוגמה, התמקדות בעלויות הובלה בלבד יכולה ליצור עיכובים גדולים. לעומת זאת, איזון של מדידת עלויות הובלה עם מדידת קצב ההובלה יכול לגרום לצמצום או אפילו ביטול של זמן ההמתנה וצמצום משמעותי של עלויות ההובלה.

3. ייצב את זרימת המידע והחומרים בתוך שרשרת האספקה

חברות מצליחות לבצע זאת על ידי יישום עבודה ב"משיכה" (Pull Systems) המאפשרות לזהות על פי צריכת הלקוח את המשך הקצב הנדרש במעלה שרשרת האספקה. כך ניתן להפסיק להסתמך על חיזוי וניחוש ולהתחיל להשתמש במידע על הצריכה בפועל של הלקוח כדי לייצר תכנון וקצב ייצור והפצה. קווים העובדים במשיכה הנם מאוזנים, גמישים לשינויים ונטולי מלאי בתהליך. זרימה לא אחידה מייצרת גם השלכות אחרות. לעתים קרובות זהו הגורם לשעות נוספות אצל העובדים אשר מוצאים עצמם ימים מסוימים עמוסים וימים אחרים מחוסרי עבודה. חוסר איזון זה זורע הרס לאורך כל שרשרת האספקה.

4. צור תרבות של שיתוף פעולה ופתרון בעיות

חברות רבות לא מתפקדות כי עובדים במחלקה אחת לא משתפים פעולה עם עמיתיהם בחוליה הבאה בשרשרת. הם פועלים בדרך מיושנת של יחידות סגורות שלא מתקשרות אחת עם השנייה, דבר המוביל לקצרים בתקשורת, צוואר בקבוק בתהליך ואובדן הזדמנויות עסקיות. חברות צריכות לייצר תרבות של שיתוף פעולה אנכי ואופקי עם לקוחות, ספקים, ושותפים לאורך שרשרת האספקה. עובדים, בכל רמה, יכולים להגיע לעבודה ולזהות פחת (Waste) בכל יום נתון בסביבת העבודה שלהם. מנהלים בכירים בארגון צריכים לייצר תרבות ואווירה בה עובדים יכולים לטעות, אך עם זאת לעודד אותם לזהות את הטעויות ולתקן אותם כבר באזור בו הן קורות, קרוב ביותר לסיבת השורש (root cause). יש חשיבות ועוצמה ביכולת של כל עובד לקום ולהגיד שזיהה טעות שצריך לתקן ובו בזמן להציע את הפתרון וליישמו בעצמו, תוך הרגשה של שותפות ועשייה.

5. התמקד בעלות הכוללת של תהליך שרשרת האספקה

זה שונה מחישוב עלות כל יחידה באזור נפרד של התהליך. נכון להסתכל על העלות הכוללת של ההחלטות לאורך השרשרת כולה ולייצר אופטימיזציה כוללת. לדוגמה, רכישה של כמות גדולה של חומרי גלם בשל יתרון לגודל. בעוד עלות ליחידה נמוך מאוד, ההחלטה לקנות אותו בכמויות גדולות עשויה להתברר כיקרה לטווח הארוך. החברה חייבת לרכוש את החומר, להשתמש בשטח אחסון יקר לאחסן אותו, לפקח עליו וחודשים מאוחר יותר למחזר, למכור או אפילו להשמיד במידה והחומר התיישן. העלות הכוללת לחלוטין הולכת לאיבוד בראייה הפיננסית הכוללת. עם זאת אם חברה משקיעה קצת יותר זמן בחשיבה על השרשרת כולה, אזי העלות הכוללת והערך ללקוח עשוי להיות משמעותית זול יותר. הטמעת Lean בשרשרת האספקה בחברה לא צריכה להיות החלטה דרמטית לחברה. ניהול מבוקר של התהליך, בקצב איטי, צעד אחר צעד יביא לתוצאות טובות יותר בטווח הארוך. שרשרת אספקה היא קרקע מצוינת להטמעת Lean מאחר שזהו שדה עצום וכמעט בלתי מוגבל של הזדמנויות ליצירת שיפור והתייעלות בכל רגע נתון ולאורך זמן,  ומשם ההגעה לתוצאות מהירה ביותר.

הטמעת Lean בשרשרת האספקה בחברה לא צריכה להיות החלטה הרת גורל לחברה. התחל לאט. בחר את הצעדים הנכונים. החלט את ההחלטות הנכונות.